Matematik

3.002 opg.

02. maj 2010 af Nann_a (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan ikke lige rigtig komme igang med denne opgave som lyder:

Når spinat blancheres, ændre vitaminindholdet y sig (målt i bestemte enheder) efter forskriften

y= 31,5 * 0,887^t

Hvor t er tiden.

Bestem t for y=19 .

Godt så den har jeg lavet men så den næste her kan jeg ikke finde ud af:

Nitratindholdet i spinat ændre sig samtidig og følger forskriften

z= 20,3 + 61,4 * 0,884^t

Hvor t er tiden

a) Bestem nitratindholdet, når vitaminindholdet er 15 ???

På forhånd tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2010 af notpozitive (Slettet)

 15= 31,5 * 0,887^t (find t)

den t vaerdi du saa finder skal du saette ind i ligningen for nitratindholdet i spinat. 


Skriv et svar til: 3.002 opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.