Matematik

Arealberegning

02. maj 2010 af Jone (Slettet)

Hej alle

Jeg har en opgave, som jeg har regnet, men får resultatet til at være -4. Da det er arealer, der er tale om, kan en areal ikke være -4. Håber nogen kan hjælpe. Tak

Opg.

Funktionerne f og g er givet ved f(x)=4 og g(x)= 3x2-6x+4

Graferne for de to funktioner skærer hinanden for x=0 og x=2

a) Bestem arealet af det skraverede område, der i første kvadrant afgrænses af graferne for f og g.

Jeg har fået resultatet til at være -4 og jeg ved det er forkert. Men forstår ikke, hvorfor jeg får det til at være det. Jeg kan slet ikke se min fejl.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2010 af NejTilSvampe

A= |∫02f(x)-g(x)dx|  

om arealet bliver negativt handler om hvilken funktion du trækker fra hvilken. Du skal altid trække den nederste funktion fra den øverste. (skits graferne). Du kan løse problemet ved at tage den numeriske værdi ligesom jeg gjorde.


Svar #2
02. maj 2010 af Jone (Slettet)

altså det har jeg gjort er at sætte de to funktioner lig hinanden. Så fik jeg funktionen 3x2-6x=0 som jeg så fandt stamfunktionen af, og det fik jeg til F(x) = 3*(1/3)x3 -6*(1/2)x2 også sat jeg den øvre grænse (2) ind i funktionen og trak det fra den nedre grænse (0). Da jeg sat 2 ind fik jeg -4 og når man sætter 0 ind får man jo 0. Men det kan ikke passe at det giver -4. Ved ikke hvor fejlen ligger.


Skriv et svar til: Arealberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.