Matematik

forløb af graf

03. maj 2010 af iiMAJAii (Slettet)

Hej :)
Sidder lige med følgende opgave, og kan simpelthen ikke få resultatet til at være noget fornuftigt.
En der kan gennemskue den?

En funktion f er givet ved

f(x) = x2 ln(x) - 3x - 1, >0
 

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1, f(1))

Dette har jeg fået til -2x - 2 = y

b) Benyt f'(x) til at argumentere for forløbet af grafen for f.

Her går det så galt. hmm,..?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. maj 2010 af mathon

b)
     ekstremum kræver:
                                    f '(xo) = 0
                                    xo = 1,57349

    gør rede for
    monotoniforholdene


Skriv et svar til: forløb af graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.