Matematik

Hjælp!!!

03. maj 2010 af pandahat (Slettet)

 Om tre variable x, y og z oplyses følgende:

z er ligefrem proportional med y med proportionalitetsfaktoren 3,
x og y er omvend proportionale og,
y er 10, når x er ½.

Udtryk z ved x


Brugbart svar (2)

Svar #1
03. maj 2010 af mathon

       z/y = 3 ↔ z = 3y
       x·y = (1/2)·10 = 5 ↔ y = 5/x
       z = 3·(5/x)
       z = 15/x
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. maj 2010 af Erik Morsing (Slettet)

z=k1*y, x=k2/y og f(½)=10, så skal du indsætte


Svar #3
03. maj 2010 af pandahat (Slettet)

 takker :) 


Skriv et svar til: Hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.