Matematik

Ligninger og funktioner

06. maj 2010 af Tp92 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 en funktion går gennem de to punkter (4,14) og (10,3)

beregn ligningen for funktionen hvis den er :

eksponentiel 

linære 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2010 af mathon

eksponentiel:
                        y2/y1 = aΔx
                        a = (y2/y1)1/Δx
                        b = y1/ax1

lineær:
                        a = Δy/Δx
                        b = y1-a·x1

                      


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2010 af JKaram (Slettet)

Eksponentiel: To ligninger med to ubekendte

Lineær: Du kan finde formel til beregning af hældningen og skæring med y-aksen i din bog.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2010 af NejTilSvampe

 JKaram, begge dele kan i princippet løses ved to ligninger med to ubekendte. Det er sådan man kommer frem til hældningsformlen for en lineær funktion. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. maj 2010 af JKaram (Slettet)

# 3 Helt korrekt, men oftest løser man ikke den lineære ved to ligninger ved to ubekendte.
Det er jo matematisk ækvivalente metoder, men ...

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2010 af NejTilSvampe

#4 - må indrømme jeg plejer at gøre sådan uanset hvilken funktion det drejer sig om :P bryder mig ikke om sådan noget "udenads lære". Min pointe er bare, at han ligeså godt kan bruge formlen for a i eksponentielle funktioner hvis han også gør det i den for a i lineære funktioner.


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. maj 2010 af JKaram (Slettet)

Det er jo en smagssag. Op til hvad der lige "tænder" én. Nå jeg hopper.

Take care.

Karam


Skriv et svar til: Ligninger og funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.