Matematik

Blækmatematik?!

06. maj 2010 af fridamariie (Slettet)

Hej, jeg skal aflevere en blækmat til i morgen, og der er et spørgsmål jeg er i tvivl om jeg har lavet rigtig, temaet er Arkimedes.

det lyder sådan:

Den første Sputnik var kugleformet med en diameter på 58 cm og en vægt på 83,6 kg. Hvor mange kubikcencimeter var rumfanget?

- nogen der kan hjælpe? /:


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Beregn rumfanget af en kugle med diameter d

V = (4π/3)·(d/2)3 = (4π/3)·r3 , hvor r = d/2 er kuglens radius.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2010 af mathon

   i din formelsamling
   kunne du have fundet

                                     V = 4/3·π·r3 = 1/6·π·d3


Skriv et svar til: Blækmatematik?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.