Matematik

Differentialregning

06. maj 2010 af Milll (Slettet)

Hej allesamen, kan nogle hjælpe mig med den nedenstående spørgsmål

redegør for differenskvotient, definition på differentialkvotienten f'(xo) og regnereglerfor differentialkvotienter

Hvad skal jeg præcis, håber nogle vil hjælpe :D


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. maj 2010 af mathon

...en matematikbog ville være en fantastisk støtte!  :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2010 af mathon

se
(Link fjernet pga. dødt link. Mvh. Studieportalen.dk)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2010 af AMelev

Til inspiration

Begreber

Differentiationsregler 

Differentiation af specielle funktioner og regneregler

NB! Nogle steder kaldes x-tilvæksten h og andre steder Δx.


Svar #4
06. maj 2010 af Milll (Slettet)

når der står redegør diff, hvor skal jeg begynde?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2010 af AMelev

Præciser dit spørgsmål.


Svar #6
06. maj 2010 af Milll (Slettet)

redegør for differenskvotient, hvor skal jeg begynde henne? :D


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. maj 2010 af mathon

          redegør for = gør rede for = forklar indhold og sammenhæng

          differenskvotientens grænseværdi er differentialkvotienten


Svar #8
06. maj 2010 af Milll (Slettet)

men hvor er det præcis jeg skal begynde, i bogen står der masse af ting om diff.kvotient.


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. maj 2010 af mathon

   begreber side 1
   i #3's
   begreber
 


Svar #10
06. maj 2010 af Milll (Slettet)

nu er jeg med, et spørgsmål mere: regnereglerfor differentialkvotienter --> hvor mange regneregler findes der


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#10 - Du skal vel koncentrere dig om dem I har lært i jeres pensum.

Du kan starte med at redegøre for, hvordan man finder differentialkvotienten af en sum af to funktioner, et produkt af to funktioner, en kvotient mellem to funktioner, af en sammensat funktion:

(f+g)' =

(f·g)' =

(f/g)' =

(f ο g)' =


Svar #12
06. maj 2010 af Milll (Slettet)

er der ikke beviser for regnereglerne, det viser min bog nemlig ik


Brugbart svar (0)

Svar #13
06. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Jo, der er da beviser. Man antager, at funktionerne f og g er differentiable i x0, og viser så, f.eks., at (f+g) er differentiabel i x0, og hvordan man beregner (f+g)'(x0), når man kender f'(x0) og g'(x0). Man danner differenskvotienten for (f+g) og viser, at den har en grænseværdi for h gående mod 0. Det burde da også være med i matematikbogen.


Brugbart svar (0)

Svar #14
06. maj 2010 af AMelev

Brug de fif, du får!. Dine spørgsmål tyder på, at du slet ikke har prøvet at sætte dig ind i det materiale, vi har givet dig.

Prøv at kigge #3 Differentiationsregler og Differentiation af specielle funktioner og regneregler


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.