Matematik

reducering af brøk

05. marts 2005 af axell (Slettet)
Jeg har lige fået følgende opgave:

a^2 x b^3 x c^3 x 3.rod(a^4) x kvadratrod(b^2)
/
2 x c . kvadratrod(a) x b^2 x c^2

Jeg hæver rødderne til vha reglen

n,de rod af a^m = a^m/n

til

a^4/3 og a^1/2 og b^2/2

efter at have forkortet eksponenterne i faktorerne ender jeg med:

a^13/6 x b x c^-2
/
2

Er det helt ved siden af?

Axell

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2005 af 2835 (Slettet)

hmmm

jeg fik det til:

(3.rod(b^3)*6.rod(a^13))/2


alle c'erne går ud med hinadne

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2005 af Epsilon (Slettet)

Jeg går ud fra, at spørgeren mener;

[(a^2)*(b^3)*(c^3)*(a^(4/3))*sqrt(b^2)]
/
[2*c*sqrt(a)*(b^2)*(c^2)]

I så fald kan c'erne bortforkortes, og eksponenterne i potenserne af a hhv. b adderes;

(a^2)*(a^(4/3))/(a^(1/2)) =
a^(2+4/3-1/2) =
a^(17/6)

og

(b^3)*(b^(2/2))/(b^2) =
b^(3+1-2) =
b^2

så hele udtrykket reducerer til

a^(17/6)*(b^2)/2

//Singularity

Svar #3
05. marts 2005 af axell (Slettet)

Jeg har nu løbet det hele igennem igen og får nu:

a^25/6*b^2/2

Axell

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2005 af Epsilon (Slettet)

#3: Hvilket udtryk er der tale om som udgangspunkt? Det må være et andet udtryk end det, som jeg har opskrevet i #2, hvis dit resultat i #3 er korrekt.

//Singularity

Svar #5
05. marts 2005 af axell (Slettet)

Ja, det er det samme udgangspunkt, og jo dit resultat er rigtigt. Jeg har nemlig lige opdaget at jeg ¨har taget a^2 med en gang for meget i mine mellemregninger, sorry.

Men hvad er så svaret i #1?

Axell

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. marts 2005 af Epsilon (Slettet)

#5: Svaret i #1 er såmænd forkert. Om det skyldes regnefejl eller, at '2835' har læst udtrykket i dit første indlæg forkert, kan jeg ikke bedømme.

//Singularity

Svar #7
06. marts 2005 af axell (Slettet)

Ok, det kan jo ske, men i hvert fald tak for din hjælp.

Axell

Skriv et svar til: reducering af brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.