Fysik

Fejl?

07. maj 2010 af Angelia (Slettet)

Har en opgave med to underspørgsmål. Og jeg kom frem til, at a gav 4minutter ved at finde skæringspunktet, men jeg fik så at vide, at det så åbenbart var forkert :S. og b'eren giver slet ingen mening i mit hoved. Er der en, der kan hjælpe mig med lige denne her opgave? :-)

Opgaven er vedhæftet.

Vedhæftet fil: Dok1.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

B kører med konstant fart 40km/h = (2/3)km/min .

A kører i de første 5 min med konstant acceleration 50km/h/(5min) = (1/6)km/min2 . Den gennemsnitlige hastighed for A i de første 5 min er 25km/h = (25/60)km/min. I de første 5 min tilbagelægger A distancen (25/60)·5km = (25/12)km , mens B tilbagelægger i de samme 5 min distancen (2/3)·5km = (10/3)km. Efter 5min har A derfor endnu ikke indhentet B, og B har et forspring på (10/3)km - (25/12)km = (15/12)km = 5/4km = 1,25km . Derefter kører A nu med den konstante fart 50km/h = (5/6)km/min . Den relative fart af A i forhold til B er da ((5/6)-(2/3))km/min = (1/6)km/min , og distancen, der skal indhentes, er de 1,25km, hvilket tager tiden t=1,25km/((1/6)km/min) = 6·1,25min = 7,5min. I alt går der 5min+7,5min = 12,5min inden A indhenter B. I den tid har B bevæget sig distancen (2/3)·(25/2)km = 25/3km = 8 1/3km = 8,333km , og A har bevæget sig den samme distance,


Svar #2
07. maj 2010 af Angelia (Slettet)

Hvordan kan du se, at A har bevæget sig den samme distance? :) "Stregen" bliver jo mere vandret, mens B er konstant?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

De starter samme sted til samme tid, og de slutter samme sted til samme tid, når A indhenter B, i en fremadgående, 1-dimensional bevægelse. Så må de også have kørt lige langt. Efter de første 5 min har begge biler konstant fart, (men ikke den samme, konstante fart).


Skriv et svar til: Fejl?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.