Matematik

Findes denne trekant?

08. maj 2010 af pretz (Slettet) - Niveau: B-niveau

 hey!

Jeg skal udregne og bevise om denne trekant enten findes eller om den ikke findes

den har et areal på 8 

dens sidelængder er a, (a+1), (a+2)

jeg har ingen idé om hvordan jeg skal starte på det, eller om den findes.. håber nogen kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2010 af 215 (Slettet)

hmm... kender du vinklerne ? 


Svar #2
08. maj 2010 af pretz (Slettet)

 nej kender ingen vinkler.. kun at arealet er 8.. samt sidelængderne er a, (a+1) og (a+2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2010 af 215 (Slettet)

 når du siger sidelængde mener du så at den ene side er (a+1) og den ande er (a+2) eller den ene er grundlinje .. eller ?


Svar #4
08. maj 2010 af pretz (Slettet)

kan prøve at bruge nogen andre bokstaver.. det vil sige den ene side har længden "a" den anden side har så længden "(a+1) (altså a er det sammen tal, her er siden bare 1 cm længere) og den sidste side har så længden (a+2)

et eksempel på sådan en trekant kunne være en trekant med sidelængderne 3, 4, 5.. den har bare ikke et areal på 8


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. maj 2010 af 215 (Slettet)

Hmm... ok...tror jeg har den..
altså du er nød til at kende den ene vinkel, hvilket kan være en vinkel fra 3 , 4 , 5 trekanten, da det er bare længderne er bliver større og derfor bliver vinklerne ikke påvirket... 
for at beregne areal bruger du formlen ½*a*b*sin(c) , du kender sin(c) og arealet, du solver a, også burde den komme..


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. maj 2010 af NejTilSvampe

jeg tror du skal have fat i herons formel. Du har alle tre sider og arealet. 


Svar #7
08. maj 2010 af pretz (Slettet)

 problemet er vel bare at jeg ikke rigtig har siderne? kun ved at den der er 1 cm's forskel på dem? 


Brugbart svar (1)

Svar #8
08. maj 2010 af NejTilSvampe

 Som sagt, brug herons formel..

s = ½(a + (a+1) + (a+2)) = ½(3a+3)

8^2 = s( (s-a)(s-(a+1))(s-(a+2)) ) 

løs for a.


Svar #9
08. maj 2010 af pretz (Slettet)

#5

Hmm... ok...tror jeg har den..
altså du er nød til at kende den ene vinkel, hvilket kan være en vinkel fra 3 , 4 , 5 trekanten, da det er bare længderne er bliver større og derfor bliver vinklerne ikke påvirket... 

for at beregne areal bruger du formlen ½*a*b*sin(c) , du kender sin(c) og arealet, du solver a, også burde den komme.. 

hmm men problemmet er at jeg ikke kender nogen af vinklerne?

#8

 Som sagt, brug herons formel..

s = ½(a + (a+1) + (a+2)) = ½(3a+3)

8^2 = s( (s-a)(s-(a+1))(s-(a+2)) ) 

løs for a.

mange tak.. tror jeg vil prøve mig frem med denne formel.. :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. maj 2010 af NejTilSvampe

#5 - det er en fejlagtig antagelse.

En trekant med siderne 3,4 og 5 har ikke samme vinkler som 4,5 og 6.. prøv at tegn det.


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. maj 2010 af lexibexi

ikke noget alligevel (redigeret)


Brugbart svar (1)

Svar #12
09. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

De tre sider er a, a+1, og a+2 , hvor a skal bestemmes, således at trekantens areal er 8. Trekanten er fuldstændigt bestemt, når de tre sider er kendt. Trekantulighederne, der siger, at i en trekant er enhver side mindre end summen af de to andre sider, giver, at der må gælde a > 1 . Den eneste trekant af formen (a, a+1, a+2) der er retvinklet, fås for a = 3, nemlig den pythagoræiske trekant (3, 4, 5). Denne har imidlertid ikke arealet 8, så for at løse problemet, må vi gøre som foreslået i #6 og #8, nemlig at gøre brug af Herons formel, der udtrykker arealet af en trekant T ved dens sider:

T2 = s(s-a)(s-b)(s-c) , hvor her
s = (a+b+c)/2 , og a, b, c er de tre sidelængder.

I dette tilfælde er siderne a, a+1, og a+2, så her fås

s = (a + a+1 + a+2)/2 = 3(a+1)/2 ,
s-a = (a+3)/2
s-(a+1) = (a+1)/2
s-(a+2) = (a-1)/2

T2 = 3(a+1)2(a+3)(a-1)/16 = 82 ,

der resulterer i denne 4.-gradsligning

3a4 + 12a3 + 6a2 - 12a -1033 = 0 , der har den ene positive reelle rod

a = 3,536865270906236


Skriv et svar til: Findes denne trekant?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.