Matematik

Bilpriser

08. maj 2010 af pommer (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg ved ikke hvordan jeg skal gribe spørgsmål 4,3 5,4 og 5,5 and, jeg ved simpelhen ikke hvordan jeg skal gøre.

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF09/AVU/Eksamensopgaver/Matematik/091028_avu_mat_D_opgavesaet_vejl_type.ashx

Jeg håber nogle kan hjælpe mig lidt :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2010 af NejTilSvampe

 du kan se at vinkelsummen stiger 180 grader hver gang du sætter en kant mere på startende fra trekanten.

så  for n=3 skal summen være 180, n=4 360 osv.

(n-2)*180  ville opfylde det krav.

gør prøve: 

720 = (6-2)*180


Svar #2
08. maj 2010 af pommer (Slettet)

#1 Men der står vinkel størrelse og ikke vinkel sum, hvordan gør jeg det så?


Svar #3
08. maj 2010 af pommer (Slettet)

((8-2)*180)/8

altså ((n-2)*180)/n=vinkelstørrelsen af en polygon. Vil det ikke være rigtigt?

btw hvordan kommer man frem til 2 tallet?


Skriv et svar til: Bilpriser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.