Matematik

Andengradsulighed

09. maj 2010 af Tyrael (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har et spørgsmål, der haster:

3x2-2x-1≤0

Hvordan løser jeg denne?
Jeg er helt blank.

På forhånd tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2010 af rnadal (Slettet)

du bruger diskriminanten d = b2 -4ac

og hvis d er større en nul bruges x = -b +/- kvadratrod af d / 2a


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. maj 2010 af mathon

brug M-M reglen
i
 


Svar #3
09. maj 2010 af Tyrael (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt. xD


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. maj 2010 af mathon

fortegnet for
                        a·x2 + bx +c er her positiv (a = 3)

rødderne er        x = -1/3  og  x = 1

hvorfor
             i følge M-M-reglen

       3x2-2x-1≤0 for x∈[-1/3;1]


Skriv et svar til: Andengradsulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.