Matematik

guitar og frekvans

09. maj 2010 af defdefdef (Slettet)

På en guitar ændrer man den svingende strengs længde og dermed tonens frekvens
ved at sætte en finger på strengen. Tonens frekvens er omvendt proportional med den
svingende strengs længde.


a) Udfyld et skema som nedenstående, og begrund svarene.
 

Længde (cm) 60 og 30 og ??
Frekvens (Hz) 440 og ?? og 1100

hjælp - på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Tonens frekvens f og strengens længde L er omvendt proportionale, dvs

f·L = a,

hvor a er en konstant for denne streng. Værdien af a findes af den første tabeloplysning, hvor vi både kender f og L:

a = 440Hz·60cm = 26400Hz·cm .

Nu kan de manglende felter i tabellen bestemmes. I den ene kender man længden 30cm og skal finde frekvensen, i den anden kender man frekvensen 1100Hz og skal finde længden.


Svar #2
09. maj 2010 af defdefdef (Slettet)

jeg forstår det ikke helt ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvor er det, du ikke forstår det helt? Kan du ikke se, hvordan man finder frekvensen, når man kender længden, og omvendt?


Svar #4
09. maj 2010 af defdefdef (Slettet)

du skriver: Nu kan de manglende felter i tabellen bestemmes. I den ene kender man længden 30cm og skal finde frekvensen, i den anden kender man frekvensen 1100Hz og skal finde længden.

hvordan gør man det, kan du ikke være sød at forklare det helt ned i baby sprog?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du foregiver at være i gang med en gymnasial uddannelse. Skulle det så være nødvendigt at skrive i babysprog?

Vi har fundet konstanten a i formlen

f·L = a , nemlig a = 26400Hz·cm .

Kender man frekvensen, findes den tilsvarende længde til

L = a/f ,

og kender man længden, findes den tilsvarende frekvens til

f = a/L

I det første manglende felt kendes længden L = 30cm. Den tilhørende frekvens er da f = 26400/30 Hz (regn selv ud).

I det andet manglende felt kendes frekvensen f = 1100Hz. Den tilhørende længde er da L = 26400/1100 cm (regn selv ud).


Svar #6
09. maj 2010 af defdefdef (Slettet)

ja det skal det, for ellers forstår jeg det ikke helt .. og går man der ikke for at lære??
og tak


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. april 2015 af 123434 (Slettet)

a=x*y

a=60*440=26400

26400=y*30 ⇔ y=880

26400=1100*x ⇔x=24

Frekvensen er 880 Hz, når guitaren er 30 cm lang

Frekvensen er 1100 Hz, når guitaren er 24 cm lang


Skriv et svar til: guitar og frekvans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.