Matematik

definitionsmængden

09. maj 2010 af Hejsa2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder med en emneopgave omkring eksponentielle funktioner.

Opgaven går ud på at jeg skal finde funktionens definitionsmængde Dm(f) og værdimængde Vm(f)

funktionen er: f(x) = 16*1,0285^x

hvordan gør jeg :/?


Svar #1
09. maj 2010 af Hejsa2 (Slettet)

..


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Omskriv funktionen til den sædvanlige eksponentialfunktion

f(x) = 16·1,0285x =16·ex·ln(1,0285) .

Definitionsmængden er mængden af de x, for hvilke f(x) er defineret eller har mening, dvs mængden af alle reelle tal ]-∝ , ∝[ .

Værdimængden er billedmængden for funktionen a·ekx, hvor a > 0, og k > 0 , dvs alle positive reelle tal ]0 , ∝[


Svar #3
09. maj 2010 af Hejsa2 (Slettet)

hvad står e for ? og kx :s


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Tallet e er basis for den naturlige logaritmefunktion , ex = exp(x), ln(e) = 1, e = 2,718282...

For denne funktion er a = 16 og k = ln(1,0285) .


Svar #5
09. maj 2010 af Hejsa2 (Slettet)

jamen hvordan skal jeg skrive det :s ..

altså synes det er lidt forvirrende..


Skriv et svar til: definitionsmængden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.