Kemi

Redoxreaktioner

10. maj 2010 af tomaten123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej, håber der nogle som kan hjælpe der ude. 

b) Afstem reaktionsskemaet, idet reaktionen har følgende grundelementer:


  SO32- (aq) + MnO4- (aq) + --> SO42- (aq) + Mn2+ (aq) +

Ville være kanon med noget hjælp og forklarer hvorledes man gør? 

På forhånd TUSIND TAK!! :D 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2010 af mathon

            +4                  +7                                 +6                   +2
             SO32- (aq)  MnO4- (aq) +     --->     SO42- (aq)  +  Mn2+ (aq)  +
 


Svar #2
10. maj 2010 af tomaten123 (Slettet)

Hvordan kan det være S OT er = 4?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2010 af mathon

x
SO32-

     x + 3·(-2) = -2

     x - 6 = -2

     x = -2 + 6 = 4


Svar #4
10. maj 2010 af tomaten123 (Slettet)

kanon.. tusind tak


Svar #5
10. maj 2010 af tomaten123 (Slettet)

ligeledes hvorfor OT for Mn 7?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. maj 2010 af mathon

 x
MnO4-

     x + 4·(-2) = -1

     x - 8 = -1

     x = -1 + 8 = 7


Skriv et svar til: Redoxreaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.