Matematik

Hjælp til procenter

10. maj 2010 af pommer (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg ved ikke hvordan jeg skal gribe spørgsmål  5,4 og 5,5 and, jeg ved simpelhen ikke hvordan jeg skal gøre.

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF09/AVU/Eksamensopgaver/Matematik/091028_avu_mat_D_opgavesaet_vejl_type.ashx

Jeg håber nogle kan hjælpe mig lidt :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

5.4

Løs ligningen 179990·(1-0,15)x = 98990 ⇒x = log(98990/179990)/log(0,85) ⇒ x = 3,679 år

5.5

Lav exponentiel regression på tallene i tabellen fra biltorvet


Svar #3
10. maj 2010 af pommer (Slettet)

Hvad er en exponentiel regression?

Og hvad mener du me dlog i opgave 5,4


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3 Med log(x) menes normalt 10-tals logaritmen; men da der kun indgår forholdet mellem to logaritmefunktioner, er resultatet det samme, hvis man bruger den naturlige logaritmefunktion ln(x), eller en logaritmefunktion med et hvilket som helst andet basistal.

Exponentiel regression - du skal fitte en funktion af formen f(x) = b·ax til tallene i tabellen.


Svar #5
10. maj 2010 af pommer (Slettet)

Har fundet ud af det med og, en exponentiel regression¨forstår jeg stadig ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5 Du skal åbenbart kun afgøre, hvilket af de tre tab, 10%, 15%, eller 20%, der bedst beskriver tabellen. Så prøv at regne tabellens data ud med de tre forskellige tab, og afgør, hvilket tab der giver bedst overensstemmelse med tabellen.


Svar #7
10. maj 2010 af pommer (Slettet)

Puha, jeg forstår det desværre ikke, men ellers mange tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Værdien af bilen som ny er 179990kr. Udregn tabet efter 1, 2, 3, 4, og 5 år med 10%, 15% og 20% tab, og sammenlign med tabellen for at afgøre, hvilken % der bedst passer med tabellen.


Svar #9
10. maj 2010 af pommer (Slettet)

Jeg forstår ikke hvordan jeg skal udregne den så har kigget lidt på den og syns 15 % passer bedst.


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Udregn 179990·(1-r)n med r = 0,1 ; 0,15 ; og 0,2 og for n = 1, 2, 3, 4, 5 og se, hvilken af de tre r-linier, der passer bedst med tabellen.


Skriv et svar til: Hjælp til procenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.