Matematik

hjælp til mat

11. maj 2010 af quik (Slettet) - Niveau: A-niveau

Vægfladen er afgrænset af grafen for funktionen f givet ved

f(x) = −1,147x3 +1,597x2 − 0,268x + 2 

den rette linje y = −5x + 2 og x-aksen.

bestem koordinaterne til det højeste punkt på  klatrevæggen.

bestem arealet af klatrevæggen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. maj 2010 af mathon

differentier først f(x)


Svar #2
11. maj 2010 af quik (Slettet)

 ok hvad skal jeg så bagefter?


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. maj 2010 af mathon

maksimum kræver

                   f '(x) = 0
dvs
                  -3,441x2 +3,194x - 0,268 = 0

med de ubekvemme koefficienter bruges CASberegning

         solve(-3,441x^2+3,194 -0,268 = 0,x) 
output:
               x = 0,834937  or  x = 0,093282
 


Svar #4
11. maj 2010 af quik (Slettet)

 tak for det :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. maj 2010 af mathon

da
          -3,441x2 + 3,194x - 0,268 = 0 er en 2.gradsligning
          hvor koefficienten til x2 er negativ
er
          f '(x) = -3,441x2 + 3,194x - 0,268 positiv mellem rødderne

          f(x) er således monotont voksende med maksimalværdi for x = 0,834937
hvoraf
          det højeste punkt Q = (0.834937;f(0.834937)) = (0.834937;2.22192)


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. februar 2012 af elissa92

Men f(0,834937) = -0,004675144

Hvordan fik du 2,22192?


Brugbart svar (1)

Svar #7
28. februar 2012 af elissa92

Men f(0,834937) = -0,004675144

Hvordan fik du 2,22192?


Brugbart svar (1)

Svar #8
29. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Hvis man udregner f(0,834937) får man

f(0,834937) = 2,22192


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. maj 2021 af Sti12342

Hvordan bestemte du arealet på klatrevæggen?

Brugbart svar (0)

Svar #10
16. maj 2021 af Januar2021 (Slettet)

Til # 9

Min fremgangsmåde :

Tegn linje og graf i samme koordinatsystem

Beregn skæringspunkt  mellem linje og graf. Er (x,y) = ( 0 , 2 )

Beregn linjens skæring med x aksen. Er ( x,y ) = ( 0.4 , 0 )

Beregn grafens skæring med x aksen . Er ( x,y ) = ( 1.8  , 0 )

Så skal integrere  f (x) = -1,147x3 +1,597x2 -0,268x + 2  og beregne integralet af x = 0 til x = 1.8

Det bliver 3,26

Derfra skal du trække arealet af af den trekant, som den rette linje danner mellem y aksen og x aksen 

= 0,4

Så  arealet af klatrevæggen bliver 3,26 - 0, 4 = 2,86


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. maj 2021 af Januar2021 (Slettet)

Supplering til # 10

Jeg nåede ikke at rette . Graf og linje skærer hinanden 3 steder, men der er kun punktet

( x , y) =  (0 ,2 ) der skal bruges i beregningen


Skriv et svar til: hjælp til mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.