Matematik

Vektorregning

11. maj 2010 af sutte6 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Davs :D


Har brug for en smule hjælp til at par opgaver.

Billede fra opgaven
Samt teksten fra opgaven: "Her er F1 og F2 tyngdekraftens komposanter hhv. parallel med vejbanen og vinkelret på vejbanen. Fn er vejbanens kraft på bilen (normalkraften) og er lige så stor men modsat rettet F2 ."

Herefter bliver jeg stillet et par spørgsmål:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- Indlæg et koordinatsystem med vandret 1.-akse, lodret 2.-akse og nulpunkt ved bakkens begyndelse.
Beregn koordinaterne til enhedsvektoren, som er parallel med kørebanen, når vejstigningen konstant
er 13,0 %. Dvs. når jeg går 1 meter hen, skal jeg 13 cm op. (har jeg lavet, fik enhedsvektoren til 1)

- Bestem koordinaterne til Ft . (har jeg også fundet ud af, fik resultatet til [0/-11.500])

 

- Beregn koordinaterne til F1 , F2 og Fn ved den givne vejstigning.


- Bilen holder i frigear. Hvad er koordinaterne til den kraft, som stammer fra, at håndbremsen er
trukket? Og hvor stor er denne ”bremsekraft”?


- Bilen kører nu en strækning på 105 m. op ad bakken.
Beregn koordinaterne til den vektor, der repræsenterer den tilbagelagte strækning.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Så de tre sidste kunne jeg godt lige tænke mig at blive skubbet i gang med.

- Tak ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2010 af mathon

...vil det sige, at du har bilens tyngdepunkt til at befinde sig 11,5 m under jordoverfladen?


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2010 af mathon

            tan(α) = 0,13

             F1 = sin(α)·Ft = tan(α)·/(√(1+tan2(α))·Ft = 0,13·/(√(1+0,132)·Ft

             F2 = cos(α)·Ft = 1/(√(1+tan2(α))·Ft = 1/(√(1+0,132)·Ft


Skriv et svar til: Vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.