Matematik
Sandsynlighed
06. marts 2005 af
Hjælp.... (Slettet)
Sandsynlighedsfordelingen for en stokatisk variabel X er fastlagt ved følgende tabel:
t 3 8 a
P(X = t) 1/3 1/4 p
Bestem tallet P. ??!!
Bestem tallet a, når det oplyses, at E(X)=13..?
Nogle der kan hjælpe mig lidt..?? Vær opmærksom på, at det er til matematikprøven uden hjælpemidler B.
t 3 8 a
P(X = t) 1/3 1/4 p
Bestem tallet P. ??!!
Bestem tallet a, når det oplyses, at E(X)=13..?
Nogle der kan hjælpe mig lidt..?? Vær opmærksom på, at det er til matematikprøven uden hjælpemidler B.
Svar #2
06. marts 2005 af toohey (Slettet)
Hej!
Det er ikke så længe siden, at jeg har svaret på en opgave næsten magen til, men...
summen af sandsynlighederne skal jo give 1, så 1/3 + 1/4 + p = 1 => p=5/12.
E(X)=3*(1/3) + 8*(1/4) + a*(5/12)=13...
løs selv! :o)
hej hej!
Det er ikke så længe siden, at jeg har svaret på en opgave næsten magen til, men...
summen af sandsynlighederne skal jo give 1, så 1/3 + 1/4 + p = 1 => p=5/12.
E(X)=3*(1/3) + 8*(1/4) + a*(5/12)=13...
løs selv! :o)
hej hej!
Svar #3
06. marts 2005 af Hjælp.... (Slettet)
ok.. tak!
E(X)=3*(1/3) + 8*(1/4) + a*(5/12)=13...
Hvordan ved du, at E(x) er lig med dette?
E(X)=3*(1/3) + 8*(1/4) + a*(5/12)=13...
Hvordan ved du, at E(x) er lig med dette?
Svar #4
06. marts 2005 af toohey (Slettet)
E er middelværdien... og den er defineret til at være:
E(X)=x1*p(x1)+x2*p(x2)+...
og vi får jo at vide at den blive 13...
E(X)=x1*p(x1)+x2*p(x2)+...
og vi får jo at vide at den blive 13...
Skriv et svar til: Sandsynlighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
