Matematik

potensfunktion

11. maj 2010 af hjælp, tak :) (Slettet)

Om en potensfunktion f(x) oplyses det af f(2) = 4,3 og f(5)=6,7

Bestem en forskrift for f. Bestem hvormeget x vokser når f(x) øges med 34%

Om en anden potensfunktion g(x) oplyses det af g(1)=10 og at når x vokser med 12% vokser g(x) med 9%

Bestem engraf for g

Jeg er helt lost.. Er der ender kan hitte ud af disse opgaver og har lyst til at hjælpe mig vil jeg være virkelig glad :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2010 af mathon

                                     y2/y1 = (x2/x1)a

                                     6,7/4,3 = (5/2)a

                                     ln(6,7/4,3) = ln(2,5)·a

                                     a = ln(6,7/4,3) / ln(2,5)

                                     b = y1·x1-a


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2010 af Isomorphician

Brug regression, to ligninger med ubekendte, eller din formelsamling til at finde a og b i for f(x).


Svar #3
14. maj 2010 af hjælp, tak :) (Slettet)

Jeg er ikkehelt med på forklaringen hvor du indfører ln(6,7/4,3) ?

Hvis jeg skal bruge regression skaljeg så bare taste koordinaterne ind?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2010 af Isomorphician

#3:

Jf. logaritmeregnereglerne.

-----

Ja.


Svar #5
15. maj 2010 af hjælp, tak :) (Slettet)

Er det den på lommeregneren der hedder Lnregression?


Skriv et svar til: potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.