Fysik

størrelsesklasser

11. maj 2010 af Nennaz (Slettet)

Sirius har en tilsyneladende størrelsesklasse på – 1,46, og en absolut størrelsesklasse på 1,4. Beregn afstanden til Sirius.

hvad er forskellen på størrelsesklasse og absout størrelsesklasse ?

og hvordan beregner jeg afstanden ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Det står sandsynligvis i din bog. Prøv at slå det op der.


Svar #2
11. maj 2010 af Nennaz (Slettet)

det gør det altså ikke ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2010 af Jerslev (Slettet)

#2: Det undrer mig, hvis I har fået opgaver i parallakse, størrelsesklasser og lign. astronomi, at I ikke har enten læst om det eller det står et sted på nogle ark, I har fået.


Svar #4
11. maj 2010 af Nennaz (Slettet)

okay jeg har prøvet således: d=afstanden

d= (149,6·10^6)/sin(ø)

d= 8,32179 . 10 13

er dette rigtig , hvis du altså ved noget om det ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. maj 2010 af Jerslev (Slettet)

#4: Det er ikke helt korrekt. Du skal ikke bruge sinus men derimod tangens til parallaksevinklen til at finde afstanden. Husk desuden enhederne.


Svar #6
11. maj 2010 af Nennaz (Slettet)

hvorfor tangens?

Hvordan finder jeg enheden?


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5 - Med de små parallaksevinkler p er der ingen nævneværdig forskel på sin(p), tan(p) og p . Men se den anden tråd der kører om parallaksen for Sirius.

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=845221


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. maj 2010 af Jerslev (Slettet)

#7: Og dog - i gymnasieskolen, hvor man ikke lærer at rækkeudvikle, skal man nok bruge den rigtige formel.


Svar #9
11. maj 2010 af Nennaz (Slettet)

Jeg synes du virker meget negativ hehe , men tak for hjælpen :P


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#9 - Fik du løst den del, der drejede sig om størrelsesklasser?


Svar #11
12. maj 2010 af Nennaz (Slettet)

sådan nogenlunde , det meste stod i bogen ;-)  


Skriv et svar til: størrelsesklasser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.