Kemi

hjælp tl en kemiopg.

06. marts 2005 af cs (Slettet)
Hej er der nogen der vil hjælpe med opg 3d og 3e i eksamenhæftet i kemi fra 2004. Da jeg ikke rigtig kan se hvad jeg skal gøre.

Svar #1
06. marts 2005 af cs (Slettet)

Slet ingen ???

Svar #2
07. marts 2005 af cs (Slettet)

Skal aflevere i morgen, er der slet ingen der bare kan give et par hints.

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2005 af frodo (Slettet)

d) under forudsætning af at, der ikke sker en volumenforøgelse, vil alt det oxonium, der reagerer med N-forbindelsen stamme fra den tilsatte mængde HCl, og da disse reagerer 1:1, kan du let udregne stofmængden,og deraf massen. Du kender nu massen i 25 g fisk, og kan da finde den i 100 g.

Svar #4
07. marts 2005 af cs (Slettet)

dvs. først beregnes n=c*v=0,0268*0,05M=0,00134mol og så reagerer de 1:1 jeg går ud fra at det er molare masse for C3H9N jeg skal finde
m=M*n=59,11g/mol*0,00134mol=0,0792g

dvs. det svarer til 79,21 mg som skal ganges med 4 for at få det pr. 100g

316 mg N/ 100g eller er der noget forkert.

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts 2005 af frodo (Slettet)

ser rigtigt ud.

Svar #6
07. marts 2005 af cs (Slettet)

okay tak for hjælpen

Skriv et svar til: hjælp tl en kemiopg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.