Matematik

Differentialligninger

11. maj 2010 af pernille13 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg sidder med den her opgave og kan simpelthen ikke komme nogen vegne.

Opgaven lyder således: I en nygravet, cylinderformet brønd, befinder grundvandsspejlet sig 10 m over brøndens bund. I en model for insivning af vand i brønden antages det, at vandhøjden h (målt i meter) som funktion af tiden (målt i døgn) er en løsning til differentialligningen dy/dt=0,018y(10-y)

Det oplyses, at vandhøjden i brønden til tiden t=0 er 0,5 m.

Jeg skal nu bestemme den hastighed, som vandhøjden i brønden ændrer sig med, når vandhøjden i brønden er 5 m.

Jeg er total lost, aner ikke hvor jeg skal begynde.

Jeg håber I kan hjælpe.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt y = 5m i differentialligningen og beregn dy/dt, som jo er den hastighed, hvormed y ændres.


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.