Matematik

En funktion f er bestemt ved

11. maj 2010 af sapcool (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP .. Nogle der kunne kigge på følgende opgave ? På forhånd tak

En funktion f er bestemt ved:

f(x) = x + 16/x, x>0

Bestem f'(x), og gør rede for, at funktionen har et minimum .


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2010 af NejTilSvampe

 f(x) = x1 + 16x-1

brug  (xn)' = n*xn-1

Sæt f'(x) = 0  og løs for x for at finde ekstremer. Lav en fortegnsanalyse omkring de evt. punkter for at afgøre om det er max eller min.


Svar #2
11. maj 2010 af sapcool (Slettet)

Kunne du uddybe lidt ?


Skriv et svar til: En funktion f er bestemt ved

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.