Matematik

Vækstrate og regneforskrifter

12. maj 2010 af UnknownMiss (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven går ud på at bestemme regneforskriften for den eksponentielle funktion, når man har fået opgivet begyndelsesvædien= 3,6 og vækstraten= 5,8 % .

Hvordan regner man opgaven ud ? Tusind tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2010 af ramme2 (Slettet)

f(x) = b*ax     b er begyndelsesværdi        a  er fremskrivningsfaktoren = vækstraten+1 = 1+ 0,058 = 1,058


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen har formen

y = f(x) = b·ax

Begyndelsesværdien er f(0) = b , og vækstraten r hænger sammen med a ved formlen a = 1+r .


Svar #3
12. maj 2010 af UnknownMiss (Slettet)

#1 Hvordan kom du frem til 0,058 ?

Dvs. regneforskiften = b*a^x <=> b*1,058^x ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3 -     r = 5,8% = 0,058 , a = 1+r = 1,058, b = 3,6


Svar #5
12. maj 2010 af UnknownMiss (Slettet)

Nååår nu forstår jeg. Tak du :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2010 af ramme2 (Slettet)

regneforskrift  for eksponentialfunktionen    f(x) = 3,6*1,058x       fordi begyndelsesværdien a=3,6


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6 - Blot for en ordens skyld, så er det altså b, der er begyndelsesværdien i både din og min notation. (Ved godt, det er sent hos jer).


Svar #8
12. maj 2010 af UnknownMiss (Slettet)

Hehe. Tak venner :) Jamen jeg forstår det godt nu. var bare lidt i tvivl før .


Skriv et svar til: Vækstrate og regneforskrifter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.