Matematik

Lydniveau ?

12. maj 2010 af UnknownMiss (Slettet) - Niveau: B-niveau

Lydniveauet fra en højtaler med fast styrke aftager med aftstanden r fra højtaleren. sammenhængen er givet ved:

L=k-20*log(r)

I aftanden 4 meter måles lydniveauet 52,9dB. bestem k, og indsæt derefter værdien på k's plads.

Bestem r, så lydniveauet er 51 dB.
I afstanden r, er lydniveauet L(1), og i afstanden 2r(1) er lydniveauet L(2). beregn L(1) - L(2)

kan anybody hjælpe mig med opgaven ? :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2010 af ramme2 (Slettet)

L=52,9 db       r=4m        -K= - L -20log(r) ⇒  K = L+20log(r)  ⇒  K = 52,9 +20log4  ⇒ K = 12,0412

b   L-k = - 20log(r)   ⇒  (k-L)/20 = log(r)    og k= 12,0412  og  L=51      (51-12,0412)/20 = log(r)  ⇒  r =1,9m


Svar #2
12. maj 2010 af UnknownMiss (Slettet)

en gang til ?!


Svar #3
12. maj 2010 af UnknownMiss (Slettet)

jeg kan ikke finde ud af, hvad r er, når lyniveauet skal være 51 dB ??


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2010 af ramme2 (Slettet)

Undskyld der er lavet en fejl i opgave b. Jeg regner det lige ud igen. Denne gang på papair først


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2010 af ramme2 (Slettet)

Jeg har fundet fejlen beklager den lange ventetid

k = 52,9 + 20log4   ⇒  k = 64,94

L-k = - 20log(r) ⇒ (k-L)/20 = log(r) og k= 64,94 og L=51 (64,94 -51)/20 = log(r)  ⇒ r= 4,98m


Svar #6
13. maj 2010 af UnknownMiss (Slettet)

øvøv. det er for sent nu :( men ellers tak


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. marts 2020 af Loui214k

52,9dB=k-20*log(4)    K=L+20*log(4)     K= 52,9dB + 20 * log(4) = 64,941199826559248dB

64,941199826559248 - 20 * log(4) = 52,9dB


Skriv et svar til: Lydniveau ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.