Matematik

Naturfagsopgave.. hjælp-

06. marts 2005 af Stina05 (Slettet)
goddag derude..

jeg sidder med nogle opgaver som jeg godt kunne bruge lidt hjælp til...

1) jeg har f(x) og Dm(f )= [0;3[
Vm(f) =]-2;3]

b.)skal så løse ligningerne f(x)=1, f(x)=2 og f(x) = 3
det har jeg fået til f(x) = 1
f(x) = 2
f(x) = 3

c) bestem de tal for a for hvilke ligningen f(x) = a har netop to løsninger.
denne er jeg gået lidt i stå med..

opgave 2.
Jeg har en tabel opgivet, der viser sammenhængen mellem temperatur og modstand for en kobberledning.
jeg har så bestemt regneforskrfiten for denne funktion til at være y=0,0175x+4

spørgsmålet lyder så: hvor meget øges modstanden i ledningen, når temperaturen øges med 50 grader?

hvordan gør jeg dette?

ville blive glad hvis der var nogle der ville hjælpe...

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2005 af mullerouge (Slettet)

Til opgave 1 ville det være nemmere, hvis du skrev f(x).
Opgave 2: Står der om det bare skal bestemmes grafisk, eller om det skal udregnes?

Svar #2
06. marts 2005 af Stina05 (Slettet)

hvad mener mht opgave 1?
der bliver bare spurgt om hvor meget modstanden øges?

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2005 af Epsilon (Slettet)

#2: Som det står skrevet i første indlæg, er x temperaturen og y modstanden. Nuvel, din konklusion på grundlag af dataene er en relation mellem x og y på formen

y = 0.0175*x + 4

og du skal afgøre, hvor meget modstanden i kobberledningen øges, når x vokser 50grader.

Hvis vi skriver

y1 = 0.0175*x1 + 4 (1)
y2 = 0.0175*x2 + 4 (2)

så skal du blot subtrahere (1) fra (2), dvs. beregne y2-y1, idet du benytter, at x2-x1 = 50 (temperaturdifferencen er 50grader).

Er du med så langt?

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2005 af allan_sim

#0. Til opgave 2

Din hældningskoeffiecient angiver, hvor meget modstanden øges, når temperaturen vokser 1 grad. Derfor øges modstanden med 50*a, når temperaturen vokser med 50 grader.

Svar #5
06. marts 2005 af Stina05 (Slettet)

altså så får jeg y1 = 0,0175*50+4 = 4,875

y2= 0,0175*100+4= 5,75

y2 - y1 = 5,75 - 4,875 = 0,875.

dvs modstanden øges med 0,875

er dette korrekt?

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. marts 2005 af allan_sim

#0. Til opgave 1:

Uden en forskrift eller en graf kan vi vanskeligt hjælpe :-)

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. marts 2005 af Epsilon (Slettet)

#5: Ja, det er korrekt. Allan og jeg forsøger blot i #4 og #3 at illustrere, at du ikke behøver at udvælge bestemte temperaturer. Så længe temperaturdifferencen er 50grader, vil resistansen vokse med 0.875.

//Singularity

Svar #8
06. marts 2005 af Stina05 (Slettet)

jeg siger mange tak

Skriv et svar til: Naturfagsopgave.. hjælp-

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.