Kemi

Oxidationstal

12. maj 2010 af MisSluis (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Er der nogen, som vil hjælpe mig med at tildele oxidationsstal for oxidation af magnesium:

Reaktionsskemaet er følgende:  2Mg   +   O2   --> 2MgO

ionerne er Mg^2+ og O^2-

Så vidt jeg kan se, at der sket en redoxreaktion, men kan ikke finde ud af det der med afstemning af reaktionsskemaer for redoxreaktioner.

Håber virkelig, at der er nogen, som vil hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2010 af mathon

                                   0      0           +2 -2
                                2Mg + O2 -->  2MgO


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2010 af kemikerne (Slettet)

Sådan bestemmes oxidationstal (OT):

H har OT = +1, når det er bundet til et grundstof, der er mere elektronegativt

O har OT = -2, når det er bundet til et grundstof, der er mindre elektronegativt (undtagen i H2O2, hvor O har OT = -1)

?summen af OT = partiklens ladning

Grundstoffer har OT = 0

Simple ioner har OT = ladning
 


Svar #3
15. maj 2010 af MisSluis (Slettet)

Nogen der kan give mig et eksempel inkl. forklaring på en sværere redoxreaktion???


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. maj 2010 af mathon

se f. eks.


Skriv et svar til: Oxidationstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.