Kemi

hjælp til opgave-regning

13. maj 2010 af biqqu (Slettet)

Hjælp til at komme igang med denne opgave, tak :)


På smørmejerier tilsætter man salt (NaCI) til smør (undtagen når man laver usaltet smør). Opgaven viser, hvordan saltindholdet i smør kan bestemmes ved titrering.
I et forsøg afvejes 3,01g smør i et bægerglas. Der tilsættes ca. 50mL demineraliseret vand. Blandingen opvarmes, så smørret smelter. Så tilsættes ca. 5mL 0,1M K(2)CrO(4), hvorefter der titreres med 0,0500M AgNO(3), under magnetomrøring. Ved ækvivalenspunktet er der tilsat 10,9mL 0,500M AgNO(3).
1) Beregn den tilsatte stofmængde AgNO(3).
2) Hvilken stofmængde NaCI er ækvivalent hermed?
3) Beregn massen af NaCI og angiv smørrets saltindhold i masse%.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2010 af mathon

1) Beregn den tilsatte stofmængde AgNO(3).

    n(AgNO3) = V·c

2) Hvilken stofmængde NaCI er ækvivalent hermed

       AgNO3  +  NaCl  --->  AgCl  +  NaNO3
   
    n(AgNO3) = n(NaCl)
   
3) Beregn massen af NaCI og angiv smørrets saltindhold i masse%.

   m = (58,45 g/mol)·n(NaCl)

   p% = (m/(3,01 g))·100%
 


Skriv et svar til: hjælp til opgave-regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.