Fysik

newtons 2 lov

13. maj 2010 af Rina68 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa.

Jeg er ved at skrive en rapport om et forsøg hvor vi skulle eftervise newtons 2. lov.

Her er der nu en formel der driller mig lidt.

Den ”teoretisk bestemte” acceleration bestemmes som vist nedenfor:
Fres = mlod + vogn * a

Ftyn = mlod *  g
Ved at lægge de to formler sammen og isolere a fås:

a = mlod * g / mlod + mvogn

Jeg ved at det er den sidst skrevede formel jeg skal benytte for at beregne den teoretiske acceleration. kan bare ikke se hvordan vi er kommet frem til den.

Nogend er kan hjælpe mig?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2010 af mossegaard (Slettet)

Det er den.


Svar #2
13. maj 2010 af Rina68 (Slettet)

Men hvordan er jeg kommet frem til den. Synes det mangler noget her?


Svar #3
13. maj 2010 af Rina68 (Slettet)

Synes ikke at F bare sådan kan forsvinde....


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4 - Det ser ud som om du sætter Fres = Ftyn og finder a derfra.


Skriv et svar til: newtons 2 lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.