Matematik

diff.ligninger

14. maj 2010 af IraQiiia (Slettet) - Niveau: A-niveau

heeej ppl

håber nogen kan hjælpe med denne opg..

dy/dx + 2 * y = 3 * e^x + 2

bestem ved beregning en ligning for tangenten til grafen i punktet P(0,3) for den partikulære løsning der går gennem punktet.

nogen der kan vise fremgangsmåden plus hvordan man finder frem til løsning vha ti89


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2010 af kieslich (Slettet)

Lad f(x) være løsning til diff.ligningen, så er tangenten givet ved  y = f '(x0)*(x - x0) + f(x0)

f '(x0) = dy/dx = 3*ex0 +2 - 2*y0 (med x = 0 og y = 3) = 3 + 2 - 2*3 = -1.   sæt ind i tangentens ligning


Skriv et svar til: diff.ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.