Matematik

Gået i stå med matematikaflevering :s

15. maj 2010 af Helenaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej alle, 

Jeg har lavet STX matematik B august 2008, men er kørt fast i 3 opgaver.

Nogen der kan hjælpe mig med opgave 8, opgave 10 og reduceringsopgave 1? 

Mvh Helena. 

Vedhæftet fil: stud eks aug 2008 B 2.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
15. maj 2010 af XX91 (Slettet)

opg. 1
(a+2b)^2-a(a+4b)=a^2+2ab+2ab+4b^2-a^2-4ab=4b^2


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. maj 2010 af XX91 (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. maj 2010 af volume (Slettet)

Først regner vi udtrykkene ud: a2+2b2-a2-a4b= a2+2ab+2ab+4b2-a2-4ab= 4b2

Nu kan vi bare trække ledene fra hinanden: 2b2-a4b= 4b2=4b2

Bare skriv vis du ikk forstår det---


Svar #4
15. maj 2010 af Helenaa (Slettet)

 Tak for hjælpen begge to :)

Forstår godt reduceringen nu da jeg ser den, men har evigt og altid svært ved at se mig ud af hvordan man løser reduceringsstykker.


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. maj 2010 af AMelev

Opg. 8

Jeg kalder fodpunktet (ved den rette vinkel) H. Da du kender vinklerne v og w, kan du så bestemme vinkel HPA og vinkel HPB. Så kender du en vinkel og hosliggende katete i hver af de to retvinklede trekanter og kan beregne de vandrette kateter i disse. Når det er gjort kan du beregne længden af AB.


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. maj 2010 af AMelev

Opg. 10

Du skal aflæse max, min og kvartilerne og sammenligne A og B på baggrund af dem.

Her er et bud på et svar, men det er ikke SVARET - mange andre besvarelser vil være mindst lige så gode.

Sammenligning af taletid
A taler generelt i længere tid end B, som dog har den længstvarende samtale.
Længden af A's samtaler er mere spredt end B's, fx varer de midterste 50% af B's samtaler mellem 50 sek og 105 sek, mens det tilsvarende interval for A er 105 sek - 350 sek.
A's længstvarende 50% varer over 205 sek, mens det tilsvarende tal for kun er 90sek.
Mindste taletid (50 sek) for A er den samme som 1.kvartil for B, altså 25% af B's samtaler det samme tid eller under A’s korteste samtaletid.
75% af A's samtaler varer over 105 sek, mens det kun gælder 25% af B's.

.... Og  ..... 
 


Skriv et svar til: Gået i stå med matematikaflevering :s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.