Matematik

Potensvækst y=f(x)=23*x^1,8

15. maj 2010 af Trisse95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle!

Jeg har problemer med at løse opgaver omkring ovenstående ligning.

Opgavener lyder:

Hvor mange procent vokser x, når y vokser 12 %?

og

Hvor mange procent aftager y, når x aftager 5 %?


Jeg håber, at nogen kan hjælpe mig med at opstille en formel for disse opgaver.

På forhånd tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du havde den samme opgave kørende her

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=846142&goto=846222#846222

hvor du fik flere svar. Du må da kunne bruge de svar.


Svar #2
15. maj 2010 af Trisse95 (Slettet)

Nej, for her er der byttet om på x og y :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Udtryk x som funktion af y, så er det nøjagtig samme problemstilling som i den tidligere tråd.


Svar #4
15. maj 2010 af Trisse95 (Slettet)

Og hvordan udtrykker man x som funktion af y? Håber du vil hjlæpe mig.


Svar #5
15. maj 2010 af Trisse95 (Slettet)

Når man bytter om på x og y, hvorledes skal ligningen så se ud??


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du har

y = 23·x1,8 , hvoraf

x = (y/23)1/1,8 = 0,17518·y5/9


Skriv et svar til: Potensvækst y=f(x)=23*x^1,8

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.