Matematik

Haster!

16. maj 2010 af Tasco (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Nogen, der har et forslag til, hvordan denne opgave løses?

En bestemt type af massive metalgenstande fremkommer ved at fjerne en halvkugle i hver af en cylinder. Radius i halvkuglerne er lig radiusen af metalcylinderen. For en metalgenstand, af denne type, hvor overfladen skal være 4
dm^2 gælder, at:
 

2 * Pi * r * h+4 * Pi * r^2 = 4      og V = Pi * r^2 * h - 4/3 * Pi * r^3

Hvor h er cylinderens højde, r (i dm) er radius i både cylinderen og kuglen, og V er metalgenstandens rumfang.

Bestem V som funktion af r.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Isoler h fra udtrykket for overfladearealet, og indsæt det i udtrykket for V .


Svar #2
16. maj 2010 af Tasco (Slettet)

forstår dig ikke helt... er der kun h der skal stå på V's plads, eller er det hele udtrykker, der gir' 4?


Svar #3
16. maj 2010 af Tasco (Slettet)

kom nu en eller anden


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3 - Du har dette udtryk for overfladearealet

2πrh + 4π·r2 = 4

Isoler h af det:

h = (4 - 4π·r2)/(2πr)

Indsæt det i udtrykket for V


Svar #5
16. maj 2010 af Tasco (Slettet)

Så V = (4 - 4π·r2)/(2πr)

eller hvordan har du tænkt det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5 - Nej, du har udtrykket for V

V = π·r2·h - (4/3)·π·r3 .

Indsæt udtrykket for h heri.

(Og hvor kom x ind i billedet?).


Skriv et svar til: Haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.