Matematik

bestem f '(x)

16. maj 2010 af Miapetersen1992 (Slettet)


En funktion f er bestemt ved

f(x) = x + 16 / x ,     x > 0

a) bestem f ' (x) og gør rede for, at funktionen har et minimum


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen, som du har skrevet den, betyder

f(x) = x + (16/x) .

Er det det, du mente? Brug reglen (xn)' = n·xn-1


Svar #2
16. maj 2010 af Miapetersen1992 (Slettet)

f ' (x) = 1 - (16/x^2)

gøre rede for at funktionen har et minimum?

sætter den lig 0  dvs.

0 = 1 - ( 17 / x^2)

hvad skal jeg så ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2010 af mathon

x≠0   og   1 - (16/x2) = 0               multiplicer med x2

               x2 - 16 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. maj 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

har jeg så besvaret opgaven ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4 - Ja, Mia eller Peter eller Anders (sikkert samme person) , når du har løst ligningen skal du gøre rede for, at der er et minimum.


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. maj 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

ja,  og jeg løser ligningen ved at lave fortegnsundersøgelse el. ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6 - Ja, fortegnsundersøgelse for f'(x) .


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. maj 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

kan jeg så tage 5 og -5 ? og lave fortegnsundersøgelse for det eller ,s ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. maj 2010 af mathon

   x>0          og          x2 - 42 = 0     
                                (x+4)·(x-4) = 0
 


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. maj 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

hvad er det du lige har lavet ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. maj 2010 af mathon

monotoniforhold:
for 0<x<4 er f '(x)<0, hvorfor f(x) er monotont aftagende
for x>4 er f '(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende

heraf ses,
           at
                f(x) har minimum for x = 4


Brugbart svar (0)

Svar #12
16. maj 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

har jeg så gjort rede for det ?


Brugbart svar (0)

Svar #13
16. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#12 - Jeg tror, det er mathon som har gjort rede for det.


Brugbart svar (0)

Svar #14
16. maj 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

undskyld ja, mathon har gort rede for det.


Skriv et svar til: bestem f '(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.