Matematik

Andengradsligning

16. maj 2010 af FrederikUlskov (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej Studieportalen,

Jeg er ikke den bedste til matematik, og er lidt usikker på denne opgave: 

Bestem tallet k i følgende andengradsligning således at ligningen mindst har en løsning 

(k - 3)x^2 + kx - 1 = 0 

Hvis i ville hjælpe, kunne i så ikke forklare det meget pædagoisk?

/Frederik


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad skal der normalt gælde for en andengradsligning, hvis den skal have mindst en løsning?


Svar #2
16. maj 2010 af FrederikUlskov (Slettet)

 Det er jeg med på, at diskriminanten ≥ 0. 

Men jeg er i tvivl omkring udregningerne. 

Jeg har skrevet det her, men jeg ved ikke helt hvad jeg skal bagefter.

(k-3) x^2+kx-1=0
a=k-3
b=k
c=-1

Hernæst udregnes diskriminanten:

d=b^2-4ac=k^2-4·(k-3)·(-1)=k^2+4k-12
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 - At diskriminanten er ≥ 0 medfører k2 + 4k -12 ≥ 0 . Løs nu denne 2.-grads ulighed.


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.