Kemi

Enthalptilvækst

17. maj 2010 af MetskiBetski (Slettet)

Hey alle ;D

på min skole er vi igang med et ballonprojekt hvor vi skal bygge vores egen varmlufts ballon og som et led i dette skal vi altså finde Enthalptilvækst.

Vi ar fået udleveret følgende formel: deltaH = Hprodukt - Hreaktion
Men ud over denne formel har vi ikke fået nogle yderlige information. så jeg håber på at en af jer kan skabe lidt lys over hvad Enthalptilvækst helt præcis er og hvad formel dækker over.

på forhånd tak.
- Mette.


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. maj 2010 af drunken-dunkey (Slettet)

Hey :P

Entalpi er et grundlæggende begreb i termodynamikken, og kort fortalt kan man sige, at entalpi er betegnelsen for et systems varmeindhold.

Når en reaktion forløber, er temperaturen ved endt reaktion ofte anderledes end inden reaktionen begyndte. Man siger at reaktionen afgiver eller optager energi i form af varme - hvis en reaktion afgiver varme til omgivelserne er det en exoterm reaktion, og hvis en reaktion optager varme fra omgivelserne er det en endoterm reaktion.

Når en reaktion afgiver varme, falder hele reaktionens entalpi (varmeindholdet), mens entalpien stiger, når reaktionen optager varme. konkret vil det  fx sige, at ved en endoterm reaktion er produkterners varmeindhold større end reaktanternes:

ΔH = Hprodukter - Hreaktanter > 0                           (ENDOTERM)

ΔH = Hprodukter - Hreaktanter < 0                           (EXOTERM)

I kan finde ud af, om jeres givne reaktion har en positiv eller negativ energitilvækst ved hjælp af begrebet standardentalpier. Disse er et standardværdier for stoffer og kan slås op i databøger - og sikkert også på internettet..

Håber det kunne bruges? :D


Svar #2
20. maj 2010 af MetskiBetski (Slettet)

MANGE MANGE MANGE TAK ;D
- du har lige redet mit liv og mine årskaraktere xD


Skriv et svar til: Enthalptilvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.