Matematik
punktmængde
En punktmængde M er bestemt ved:
M = {(x,y)}|0<x<3 (omvendt v) 0<sqrt(2x+1)}
Beregn rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer når M drejes 360 grader om x-aksen.
jeg kan ikke finde ud af at løse den når jeg ikke har en funkiton :-/
Svar #1
17. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)
Din punktmængde er ikke skrevet korrekt. Måske du mener
M = {(x,y) | (0≤x≤3) ∧ (0≤y≤√(2x+1) )}
Din funktion står i punktmængdens definition: f(x) = √(2x+1) , 0≤x≤3
Svar #2
17. maj 2010 af Yow! (Slettet)
jo det er det jeg mener, sorry...
er vi så enig om at jeg skal løse:
rumfang = pi * ∫03 f(x)2
Svar #3
17. maj 2010 af mathon
i intervallet 0≤x≤3 er radikanden større end nul
Vx = π·0∫3(2x+1)dx = [...]03
Svar #4
17. maj 2010 af Yow! (Slettet)
ja... de går ud med hinanden - det kan jeg godt se...
takker mathon...
Skriv et svar til: punktmængde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
