Kemi

mængdeberegning -hjæææælp!

17. maj 2010 af EmiloM (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hvordan beregner jeg den tilsatte stofmængde af Na2SO3?

Her er de informationer jeg har:

3,25 g Na2S2O3 (natriumthiosulfat) opløsesi 1000 mL målekolbe, 5mL udtages og fortyndes til 500 mL.

Jeg skal også finde stofmængden af S2O3^2-  


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2010 af danniambi (Slettet)

Først beregner du stofmængden af det hele:

n=m/M.

Dernæst beregner du koncentrationen:

c=n*V

Dernæst beregner du stofmængden af S2O3^2-:

n=c*V

Du må selv sætte de rigtige tal ind de rigtige steder :o)


Skriv et svar til: mængdeberegning -hjæææælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.