Biologi

Populations genetik

17. maj 2010 af Pegasus12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 I en population af indvoldsorme, forekommer resistensgenet A og normalgenet a.
Beregn først andelen af de to gener i populationen ud fra frekvensen i nedenstående skema:
p(A) = q(a)=

Angiv den forventede fordeling ved ligevægt og angiv om du vurderer at populationen er i ligevægt:

Genotype   AA       Aa       Aa
Frekvens 0,32    0,68     0,00
Forventet fordeling ved ligevægt

Ligevægt? ________

Hvad kan være forklaringen på den fundne genotypefordeling? (fremhæv den mest sandsynlige manglende betingelse for Hardy-Weinberg ligevægt)

+ kunne nævne en fenotypisk egenskab der ikke er arveligt betinget

Håber virkelig der er nogle som kan hjælpe for fatter ikke udregningerne


Svar #1
18. maj 2010 af Pegasus12 (Slettet)

P (A)=0,57        og     q(a)=0,43    har jeg da endelig fået regnet (-:

Håber nogle kan hjælpe med hvilke udregninger til den anden

Men kan ikke finde ud af hvordan jeg skal beregne den forventede fordeling af ligevægt  for AA Aa aa


Skriv et svar til: Populations genetik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.