Studievalg og videregående studie

Hvordan bliver man ingeniør/hvor høj karakter gennemsnit skal man have for at blive optaget???

17. maj 2010 af Martinio (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har altid drømt om at blive ingeniør, men jeg ved ikke hvor høj lønnen og hvor høj karakter gennemsnit man skal have for at blive optaget. Er der ikke nogle der kan fortælle mig om det? og sidste spørgsmål: hvor er det man læser til ingeniør, er det københavns Universitit eller hvad?


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. maj 2010 af lexibexi

Der er mange former for ingeniørere. I Danmark kan man læse til ingeniør på DTU (danmarks tekniske universitet) i Lyngby (måske også andre steder, det ved jeg ikke). Adgangskvotienterne bliver lagt efter ansøgerne: der er et antal pladser, og så tager man de ansøgere med de højeste gennemsnit først. Det er dog meget forskelligt hvordan snittene "normalt" ligger, afhængigt af hvilken slags ingeniørlinie du vil søge ind på


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. maj 2010 af Niranje (Slettet)

er helt enig med #1, og ja hvis det er kbh du planlægger at læse er det jo nok på DTU, men der er også muligheder for at læse i fx Århus og Odense mm.

Mht. løn kan du gå ind og læse lidt på ida.dk ;)


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. maj 2010 af studentum (Slettet)

Der er rigtig mange muligheder for at læse til ingeniør og rigtig mange forskellige slags ingeniører. Du skal nok gøre op med dig selv hvad det er du gerne vil beskæftige dig med en skønne dag når du er færdiguddannet.

For at give dig en smule inspiration omkring nogle af de muligheder du har kan du se en list med flere ingeniøruddannelser her og læse en smule om hvad de retter sig imod: Uddannelser til ingeniør


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. februar 2013 af Boennelykke (Slettet)

Nu vil jeg selv gerne være kemiingeniør, og jeg ved du kan uddanne dig i Aalborg og Aarhus i Jylland.

Lige nu skriver jeg OSO om det, men er ikke noget særlig langt, men med henhold til karakterer, kræver de nogle steder bare at du har haft Matematik på A niveau, og sådan er det på de fleste skoler, og og så nogle siger du skal have haft fysik B niveau eller hvilket niveau de nu ønsker og så kemi på C niveau, men det er forskelligt mener det er sådan den ser ud i Aarhus, men kan ikke lige huske det, og så er der hvis på DTU du skal have haft Matematik A, Fysik B Kemi B/Bioteknologi A .

Startløn for en diplomingeniør er 33.000kr. 

Startløn for en civilingening er 37.000kr.

 

Håber det hjalp dig lidt ;)


Skriv et svar til: Hvordan bliver man ingeniør/hvor høj karakter gennemsnit skal man have for at blive optaget???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.