Matematik

Differentiation af x^n

18. maj 2010 af affald (Slettet) - Niveau: A-niveau

I induktions-beviset for differentiation af x^n, foregår de to sidste trin således:

f´(x)=x^n+n*x^n

f`(x)=(n+1)*x^n

Jeg forstår hvordan man finder frem til at det første led x^n er lig (n+1).

Er der nogen der har en forklaring på dette?

På forhånd tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2010 af NejTilSvampe

 gør det omvendt, gang x^n ind i (n+1), så bude du få n*x^n + x^n = x^n + n*x^n


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2010 af peter lind

(xn+1)' = (x*xn)' = (x)'(xn) + x*(xn)' = xn+ x*n*xn-1. Efter det andet lighedstegn er der brugt reglen for differentiation af et produkt.


Skriv et svar til: Differentiation af x^n

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.