Matematik

tangent

18. maj 2010 af rnadal (Slettet)

Jeg skal bestemme tallet k, så linjen med ligningen y = 2x + k er tangent til grafen for f(x) 2x2 - 4x

???


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2010 af mathon

   f '(x) = 4x - 4

   f '(xo) = 4xo - 4 = 2

              xo - 1 = (1/2)
              xo = (3/2)

   f(3/2) = 2(3/2)2 - 4·(3/2) = (9/2) - 6 = (9-12)/2 = -3/2

   tangentligning i ((3/2);-(3/2)):

      y = 2(x - (3/2)) - (3/2)

      y = 2x - 3 - (3/2)

      y = 2x + (-4,5)
      y = 2x + k

      k = -4,5


Skriv et svar til: tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.