Matematik

Differentialligninger af 1. orden

18. maj 2010 af affald (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er meget i tvivl om de lineære differentialligninger.

Jeg har arbejdet med 4 forskellige:

1. y`=ky

2. y`+ay=b

3. y´+ay=h(x)

4. y´+g(x)*y=h(x)

Er de alle lineære differentialligninger eller er det kun nr. 4? I et eksamensspørgsmål, skal jeg nemlig redegøre for lineære differentialligninger af 1. orden, og det forvirrer lidt, at det er i flertal, hvis det kun er nr. 4?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2010 af peter lind

Alle er lineære. Det lineære henviser til linearitet i y g y' altså at differentialligningen kan skrives som f(x)*y+g(x)*y+h(x) = 0


Skriv et svar til: Differentialligninger af 1. orden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.