Kemi

Titrering af HCL

19. maj 2010 af hume (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har nogle spørgsmål som jeg mangler lidt hjælp til - kommer her:

En stålbeholder på 50,0 L indeholder ren hydrogenchlorid på gasform ved trykket 6,21 bar og temperaturen 20,0 grader c.

b) Beregn stofmængden af HCL i beholderen. Denne har jeg fundet med idealgasligningen = 12,75mol

c) Beregn densiteten af HCL i beholderen. Denne har jeg fundet med rho=m/v = 0,0093g/mL

Så kommer mit egentlige problem:

Der overføres 10.6 mol HCL fra beholderen til 1,0 L vand. For at bestemme koncentrationen af den dannede saltsyre udtages med pipette 2,0 mL af saltsyreopløsningen. Den fortyndes med vand og denne opløsning titreres til ækvivalenspunktet med 17,50 mL 1,0 molær NaOH.

d) Opskriv et afstemt reaktionsskema for titrering:

HCL(aq) + NaOH(aq) -> NaCl(aq) + H2O(l)

Skal jeg bruge oplysningerne fra teksten til afstemning af processen? Og i så fald hvordan?

e) Beregn koncentrationen af den oprindelige saltsyreopløsning.

c=n/V=10,6mol/1mL=10.6 molær - eller hvad?

Jeg er i tvivl på grund af spørgsmål f:

f) Hvorfor er koncentrationen af saltsyre ikke 10,6 molær når der opløses 10,6mol HCL i 1L vand?

- ja?

Håber på lidt kvalificeret hjælp :-)


Svar #1
20. maj 2010 af hume (Slettet)

Bare til info så har jeg fået løst opgaven. Fandt koncentrationen ved hjælp af stofmængden af NaOH og reaktionsskemaet. Svaret til sidste spørgsmål er at HCL opløses i 1L vand. Den korrekte måde ville være at opløse HCL i en kolbe med vand og derefter fylde op til 1L mærket.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2010 af louiselc (Slettet)

fordi det du beregner inde du ligger det ned godt kan ændre sig ved en polær opløsning og inde man blander dem er det en umættede eller upolær.


Skriv et svar til: Titrering af HCL

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.