Matematik

linje med ligningen

20. maj 2010 af rnadal (Slettet)

linjen med ligningen ay +(a + 1)x = 5 har hældningskoefficienten 2. Jeg skal bestemme linjens skæringspunkt med y-aksen.

???


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Omskriv ligningen på formen

y = kx + b , dvs k = -(a+1)/a . Så vides det, at -(a+1)/a = 2. Løs denne ligning i a, og find nu liniens skæringspunkt med y-aksen (y = 5/a) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2010 af mathon

                                  ay +(a + 1)x = 5
der med a = -(1/3)
giver                           y = 2x - 15

skæring med y-aksen
hvilket kræver x = 0

                                 y = -15
                               
                                 S = (0,-15)
 


Skriv et svar til: linje med ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.