Matematik

Vilkårlig trekant, manglende vinkler/sider

21. maj 2010 af EmilRas (Slettet)

Jeg har en vilkårlig trekant, de vinkler og sider jeg kender er følgende:

A = 124,83º

b=4,29

c=8,61

Jeg er i tvivl om hvilken formel jeg skal bruge til at finde de manglende stykker. Jeg kender godt sinus og cosinus relationen og vil godt kunne klare resten selv hvis jeg bare for givet en til vinkel eller et til stykke.

Tak for hjælpen!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Brug cosinusrelationen

a2 = b2 + c2 - 2bc·cos(A)

til at bestemme a. Dernæst kan de to øvrige vinkler bestemmes af sinusrelationerne

sin(B) = (b/a)·sin(A)   og  sin(C) = (c/a)·sin(A)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2010 af mathon

...
      da B og C er éntydigt spidse, så sinusfælden ikke "klapper"
 


Skriv et svar til: Vilkårlig trekant, manglende vinkler/sider

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.