Matematik

Tredimensionelt koordinatsystem

21. maj 2010 af Simon2620 (Slettet)

Hej allesammen.

Er der nogen der kan hjælpe mig med opgave 3 i det vedhæftede dokument.

vh.

Simon

Vedhæftet fil: 090828_opgave_matA_htx.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2010 af mette48 (Slettet)

Da Fladen EFGH står vinkelret på xy-planen og grundfladen ABGH er et rektangel, der
ligger i xy-planen har G samme y-koordinat som H og E, z-koordinaten er 0 og G har samme x-koordinat som B.

G:(x,y,z)=(16,8,0)


F(15,4; 8; 3,6).

Parameterfremstilling:

(x,y,z)=(16,8,0)+t(16-15,4;8-8;0-3,6)=(16,8,0)+t(0,6;0;-3,6)=(16,8,0)+s(1,0,-6)        ( s=t*10/6)

tanB=(3,6-0)/(16-15,4)=3,6/0,6=6 slå selv tanB=6 op

F'=(x,y,3) indsættes i parameterfremstillingen for linien gennem F og G

(x,y,3)=(16,8,0)+s(1,0,-6)

3=0+s(-6)  s=-3/6 =-0,5

x=16-0,5=15,5

y=8

F'=(15,5;8;3)


Svar #2
21. maj 2010 af Simon2620 (Slettet)

Jeg forstår ikke rigtig det med at s = t*10/6 ??

Ellers tak for alt det andet :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2010 af mette48 (Slettet)

(16,8,0)+t(0,6;0;-3,6) jeg synes at denne parameterfremstilling havde nogle dumme tal

(16,8,0)+s(1,0,-6)      ved at ændre retningsvektoren fra (0,6;0;-3,6) til (1,0,-6) bliver tallene pænere, jeg ville dog ikke bruge t i begge parameterfremstillinger og valgte at bruge s i stedet.


Svar #4
21. maj 2010 af Simon2620 (Slettet)

Jeg forstår heller ikke rigtig, hvad du har gjort, når du bestemmer den vinkel husets sideflade ABCD danner med vandret.


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. maj 2010 af mette48 (Slettet)

Jeg beregner tangens til vinkel B ud fra trekanten med hjørner i B og C.

c er vandret og b er lodret så den tredie vinkel i trekanten er ret.

b =3,6-0 og c=16-15,4

tanB=b/c =3,6/0,6=6

B=tan-1 (6)


Skriv et svar til: Tredimensionelt koordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.