Matematik

intetgral

22. maj 2010 af dobbus (Slettet)

hvad er integralet af x^(-0,5) ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2010 af nananaa (Slettet)

 Det er 2x^0.5 ;)


Svar #2
22. maj 2010 af dobbus (Slettet)

tak :) hvordan ved du det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2010 af mathon

fordi

                             ∫xndx = 1/(n+1)·xn+1 + k

integrationsprøven:

                             (1/(n+1)·xn+1 + k)' = (1/(n+1))·(n+1)·xn+1-1 = 1·xn = xn


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. maj 2010 af AMelev

Husk konstanten!

∫xadx = 1/(a+1) xa+1 + k = F(x),

Det gætter vi på, fordi når vi differetierer, skal vi gange med eksponenten og trække 1 fra eksponenten. Når vi så skal den anden vej, må vi lægge 1 til eksponenten og dividere med den.

Et velkvalificeret gæt og check med Integrationsprøven: F'(x) = 1/(a+1)·(a+1)xa+1-1 +0 = xa.
Det passer, så nu ved vi det.


Skriv et svar til: intetgral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.