Fysik

Enheder for bølgelængde

22. maj 2010 af 282726 (Slettet)

Jeg har lavet et forsøg, hvor jeg med min laser lyste gennem et gitter med 100 linjer/mm

Her er resultaterne jeg skriver repporten ud fra.

0.  orden til 1. orden = 3,5cm.
0. orden til 2.orden = 7cm
Fra lys og ud til tavlen = 60 cm 100 linjer/mm
 

Beregn d ?10?^(-3)/100= 0,00001= 1*?10?^(-5)
Beregn tan^(-1)???(teta1)= 3,5/60? =3,34°
Beregn lambda = 1*?10?^(-5)*sin?( 3,34)=0,000000583=5,83*?10?^(-7) m
 

Jeg er i tvivl om hvor de 10^-3 kommer fra?

jeg får resultatet for lambda til 5,83 * 10^-7   men jeg ved ikke hvilken enhed?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2010 af peter lind

Nu er det det du har skrevet delvis ulæselig, så det følgende er med lidt forbehold. 10-3 kommer fra at 1mm = 10-3m. Når d er i meter får du også bølgelængde i meter


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj 2010 af hippo746 (Slettet)

er enig med dig Peter.

Bølgelængde angives i m.


Svar #3
23. maj 2010 af 282726 (Slettet)

hhm ja studieportalen valgte at tilføje en masse spørgsmålstegn, jeg ikke lige have opdaget i farten :) super! mange tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Enheder for bølgelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.